Az épületek külső falain idővel elkerülhetetlenül meglátszanak az időjárás hatásai (UV sugárzás, , a szmog és por okozta lerakódások, rozsda, madárpiszok és egyéb szennyeződések.

Ha elhanyagolják, ezek hosszú távon nem csak esztétikai problémát fognak jelenteni, hanem kárt is tehetnek a falakban, tetőben, hőszigetelésben.

Célszerű évente egyszer átfogó ellenőrzést, karbantartást végezni az épületeken. A külső szennyeződések – felülettől függően – általában vízzel vagy tisztítószeres vízzel eltávolíthatók manuális módszerrel. Ha a felület fajtája engedi, slag vagy magasnyomású mosó is használható. Nagyon fontos viszont, hogy mindig az adott falnak megfelelő vegyszert alkalmazzuk az előírt hígítási arányban. Elterjedtek az általános homlokzattisztítók, ezekkel bátran lehet dolgozni, azonban gombás vagy mohás, algás területeken javasoltak az ezekre kapható speciális szerek. A tisztítás során felmérhető az is, hogy hol kell esetlegesen javítani a vakolatot, ami szintén elvégezhető. A szakszerű homlokzat karbantartás gazdaságos és hosszú távú befektetés, hiszen hosszabbítja az épületek élettartamát.

Ahhoz, hogy az épület falaihoz megfelelő módon hozzá lehessen férni, létrára vagy állványzatra lehet szükség.

Előbbi igencsak veszélyes, utóbbi pedig meglehetősen költséges. Sokkal rugalmasabb és gyorsabb megoldás az emelőgép kölcsönzés. A bérelhető kosaras emelő árak sokkal költséghatékonyabbak, mint az állványozás.

Zala megyében pillanatnyilag egyedül az Ódor Klíma csapata foglalkozik emelőgép bérbeadással.

Gépünk, az Oil & Steel Octopussy 1715 Twin akár 17 méteres magasságig elér, stabilitását pedig 4 kitalpalás biztosítja. A gép önjáró, gumilánctalpakon közlekedik, fajlagos talajterhelése pedig jóval kevesebb a hasonló munkamagasságú karos emelőké.

Emelőgép kölcsönzési szándékát célszerű minél előbb jeleznie felénk, a megbízásokat ugyanis érkezési sorrendben teljesítjük. Ha nem biztos benne, hogy pontosan milyen kosaras emelő lenne a legideálisabb az adott munkára, kollégáink szívesen adnak tájékoztatást.