Akár nagyobb, akár pedig kisebb tételben szeretnénk pálinkát gyártani, vagy éppen gyártatni, minden esetben figyelembe kell venni a csomagolást minőségét. Általában a pálinkás címke kiválasztása egy igen komoly folyamat, hiszen ez a főzet védjegye, valamint maga a csomagolása is. Ennek megfelelően pedig fontos, hogy bizonyos adatok, amelyeket kötelező feltűntetni, mindig rajta legyenek a címkéken. Ha kereskedelmi forgalomba szeretnénk hozni ezt a terméket, mindenképp tájékozódjunk a hatályban lévő törvénykezésekről. Amennyiben viszont csak saját fogyasztásra szeretnénk némi nemű házi pálinkát készíteni, nem kötelező a címke léte, hiszen ebben az esetben ez nem kerül ki a boltok polcaira. Ha viszont ajándékba szeretnénk adni, akkor mindenképp készíttessünk rá egyedi címkét, pontosan azért, hogy mindenki számára tetszetős legyen ez a valóban különleges és egyedi meglepetés. Valamint az idő elteltével nem árt tudni, hogy pontosan mi is van az üvegben, és kitől származik ez a valóban nemes és értékes ital.